Dumitru Oprea: „Uniunea Europeană, sceptică în faţa derapajelor autocratice ale PSD-ALDE”

foto_Dumitru_Oprea

Vremuri agitate în politică

În contextul în care România a preluat, de la 1 ianuarie, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, ţara noastră va avea tot mai multă vizibilitate în presa internaţională. Din păcate, în locul informaţiilor care să ne facă cinste, guvernarea PSD-ALDE a avut grijă să pună România, în mod nemeritat, într-o ipostază negativă, sub lupa tuturor cancelariilor internaţionale şi a opiniei publice din întreaga lume.
Derapajele necontenite la adresa statului de drept, făcute în numele unei persoane cu probleme penale, respectiv liderul PSD, Liviu Dragnea, creionează imaginea unei ţări instabile, în coliziune directă cu Bruxelles-ul. Încă din primele zile ale anului 2019, unul dintre liderii europeni ALDE, Guy Verhofstadt, ameninţă partidul românesc ALDE cu excluderea din familia europeană dacă recomandările Grupului Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO), ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene privind legislaţia în domeniul Justiţiei nu vor fi aplicate în totalitate.
Însuşi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se îndoieşte că executivul României a înţeles ce rol important are în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.Până la preluarea puterii de către PSD-ALDE, în 2016, exercitată numai de Liviu Dragnea, România era un exemplu de statornicie în opţiunea pro-europeană şi pro-atlantică, o insulă de stabilitate într-o zonă cuprinsă de ideologia iliberalismului. Astăzi, Dragnea şi ai săi fac un copy-paste ruşinos după tendinţele autocratice din Polonia sau Ungaria, dar nu în numele poporului, ci al tuturor celor certaţi cu legea.Cu certitudine, anul 2019, cu două rânduri de alegeri, ne va arăta direcţia spre care se îndreaptă România: rămâne spre Vest sau a fost vândută spre Est!