Dumitru Oprea: “Succesul României, prin numirea Laurei Kövesi ca procuror-şef european!”

Vremuri tulburi în politică

Sharing is caring!

Votul din Consiliul COREPER (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană) pentru numirea Laurei Codruţa Kövesi în postul de procuror-şef european este o veste bună atât pentru România, cât şi pentru Europa.

Este un semnal clar dat de Parlamentul European că la nivelul ţărilor membre e toleranţă zero faţă de corupţie. Miza acestei numiri este o curăţare a sistemelor naţionale şi transnaţionale de scheme complexe infracţionale.

Este o alegere simbolică cu o semnificaţie deosebită mai ales pentru România: prin ea este indicată linia unei justiţii independente, integrată în valorile europene.
Este un balon de oxigen pentru Justiţia din România aflată sub un asalt fără precedent din partea guvernărilor succesive PSD-ALDE din ultimii 3 ani şi jumătate. Europa le-a dat acum un răspuns pe măsură tuturor celor care s-au ocupat zi de zi, după alegerile din 2016, de slăbirea statului de drept şi intimidarea procurorilor şi judecătorilor!
Meritele pentru această reuşită îi aparţin, în primul rând, doamnei Kövesi, pentru modul în care a asigurat lupta împotriva corupţiei din poziţia de conducere a DNA.
De aceea, lumea i-a acordat încrederea necesară, chiar dacă numirea ca procuror-şef european a fost lipsită de sprijinul propriului stat. Însă, a ştiut că are parte de sprijinul românilor, care au arătat foarte clar drumul pe care şi-l doresc.
Referendumul convocat de preşedintele Iohannis a dus la separarea apelor şi a indicat calea de urmat. De aceea, cu Laura Codruţa Kövesi în fruntea Parchetului European, refacerea sistemului juridic din România trebuie să devină prioritate naţională. Iar eradicarea corupţiei şi ralierea la valorile europene sunt mizele pe care le susţin liberalii pentru România.
Prin expertiza dobândită în lupta anticorupţie în România, doamna Kövesi a dovedit Europei că are competenţa necesară poziţiei pe care a câştigat-o. Felicitări, Laura Codruţa Kövesi!
shares