Dumitru Oprea: „Reconstrucţia României deşertificate de PSD”

foto_Dumitru_Oprea

Absolvenți pe piața muncii

În aceste zile începem să aflăm amploarea dezastrului lăsat în urmă de guvernările Dragnea. Eşecul guvernelor PSD va fi suportat de noi toţi, indiferent de culoarea politică, de preferinţele noastre din cabina de vot.

Chiar dacă nu avem informaţii concrete, pe care le vor oferi misiunile de audit din ministere, ştim că principalele atacuri ale PSD au fost la adresa economiei naţionale, a statului de drept, a relaţiilor noastre cu partenerii externi. Timp de 3 ani, Dăncilă, Dragnea, Orlando Teodorovici, Florin Iordache şi alţii de felul lor au deşertificat locurile pe unde au trecut. Nu există domeniu care să fi fost cruţat, nu avem nici un sector care să se afle pe plus.

Ca urmare a haosului creat şi întreţinut de PSD, riscăm să pierdem fonduri europene de sute de milioane de euro! Evitarea acestei situaţii este o prioritate, pentru a nu mai aminti de alte miliarde de euro din 2020 pe care guvernarea Dăncilă le-a risipit de pe acum.

Prin cheltuirea abuzivă a fondurilor în scop electoral şi pentru clientela politică, PSD a periclitat sănătatea tuturor românilor. Deficitul actual la Fondul Naţional Unic de Sănătate este de 9 miliarde de lei. Mai mult, nu sunt bani nici pentru programele de sănătate, nici pentru acoperirea bugetului Casei de Sănătate.

Au golit finanţele publice înainte de plecare, au făcut cheltuieli absurde, neacoperite legal, la toate nivelurile pe care le controlau. TAROM a plătit un avans de 900.000 de euro fără contract. Fondul de rezervă al Guvernului a fost şi el cheltuit până la ultimul ban. Planul încasărilor din taxe înregistrează un minus de 11 miliarde lei. La colectarea contribuţiilor apare un deficit de încă un miliard. Bugetul de stat, al asigurărilor sociale şi sănătăţii înregistrează mari deficite. Ele s-au acumulat în ultimii ani şi reprezintă ameninţări pentru dezvoltarea viitoare.

Situaţia de la care pornim este a unei Românii periclitate de lăcomia, orbirea şi incompetenţa unui grup care s-a crezut stăpânul ţării. De aici începem munca de reconstrucţie, de la un dezastru numit „România sub PSD“. PNL şi-a asumat această misiune dificilă şi trebuie să găsească soluţii pentru viitorul României, un viitor al tuturor românilor.