Dumitru Oprea: „PSD îngroapă și transportul feroviar!”

Dumitru_Oprea

Începe bătălia pentru prezidențiale

De la an la an, situația transportului feroviar de călători doar se agravează, în lipsa investițiilor din infrastructură, în vreme ce ne sunt servite minciuni pe bandă rulantă. Inclusiv răspunsurile la cele două interpelări, pe care le-am adresat miniștrilor de la Transporturi, în 2018 lui Lucian Șova, iar în primăvara acestui an lui Alexandru-Răzvan Cuc, au fost lipsite de substanță şi s-au dovedit a fi doar promisiuni deșarte.

Domnul Cuc a făcut zilele acestea o vizită la Iași, când a descoperit ce înseamnă cu adevărat transportul feroviar. Este evident că PSD-ALDE nu sunt în stare să facă o autostradă, iar călătoriile de mare viteză cu trenul țin de un viitor greu de definit sub această guvernare. Drept urmare, pesediștilor le-a rămas singura variantă viabilă: să umble prin Moldova cu elicopterul, arătând un dispreț suveran față de locuitorii acestei regiuni.

De aceea, revin cu întrebarea: unde sunt sutele de km de căi ferate modernizate promise în „Marele Program de Guvernare“, zis și „Biblia lui Dragnea“? Există vreo șansă cu PSD la guvernare să ne bucurăm de durate cât mai mici ale călătoriilor cu trenul? Asta fiindcă s-a tot promis reducerea cu 55%, având alocată, pe hârtie, o sumă deloc neglijabilă, de 13 miliarde de euro.

Mai mult, Unde este rută feroviară pe linia Chișinău-Iași-București pe care se putea circula cu peste 100 km/h? Când ați făcut ultima oară acest drum cu trenul, domnule Cuc? În momentul de faţă, vitezele extrem de reduse ale transportului feroviar de călători ne plasează în rândul țărilor cu cel mai prost sistem de cale ferată din Europa.

Dar, nu numai călătorii au de suferit din cauza infrastructurii precare, rutiere și feroviare, ci și producătorii, distribuitorii și toți cei care sunt nevoiți să apeleze la servicii de transport marfă. Românii tocmai au aflat, de la Ministerul Transporturilor, că viteza medie a mărfarelor a fost de sub 17 km/h în 2018.

Gări care se prăbușesc, locomotive care iau foc, infrastructură tot mai deteriorată, servicii din ce în ce mai proaste – iată ce ne oferă PSD. Putem vorbi, din păcate, de distrugerea economiei naționale și afectarea obiectivelor strategice. Totul, în numele nepăsării PSD față de soarta românilor! Gaura neagră PSDăncilă înghite tot și nu lasă în urmă decât dezastru! Iar situația SNCFR nu diferă cu nimic, în fața acestor incompetenți care încă mai conduc țara.