Dumitru Oprea: Organizarea defectuoasă a alegerilor în diaspora, incompetență sau premeditare?

Ultimele noutăți din administrație și politică

Sharing is caring!

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Afacerilor Externe detalii despre măsurile luate pentru asigurarea desfăşurării în condiţii normale a proceselor electorale, astfel încât toţi cetăţenii români din diaspora să poată vota.

„Printre obiectivele asumate de guvernarea PSD-ALDE, la capitolul «Politică externă», se numără și asigurarea condițiilor de desfășurare corectă și transparentă a proceselor electorale, astfel încât toți cetățenii români din străinătate să își poată exercita, fără impedimente, dreptul de vot. Cu toate promisiunile făcute de actuala putere, la alegerile pentru Parlamentul European și votul pentru referendumul național, din 26 mai 2019, în majoritatea capitalelor și orașelor mari din Europa s-au format cozi uriașe la secțiile de vot. Astfel, mii de români s-au aflat în imposibilitatea de a vota, deși au așteptat mai bine de 8-9 ore”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat explicaţii privind demersurile Ministerului Afacerilor Externe pentru a asigura desfășurarea normală a votului. În special, s-au cerut informații privind secțiile de vot nou înfiinţate în diaspora, comparativ cu cele existente în 2014 și 2016, precum şi numărul ştampilelor alocate secțiilor de votare din străinătate, astfel încât procesul de votare să se desfășoare fără blocaje.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

shares