Dumitru Oprea: „Omul sfinţeşte sau asfinţeşte locul!”

foto_Dumitru_Oprea

Încotro, politica?

Alegerile locale care vor avea loc în vara acestui an sunt hotărâtoare pentru cum va arăta România în următorii ani, iar rezultatele obţinute vor stabili modul în care se va dezvolta, aşa cum sperăm cu toţii, fiecare comunitate şi felul în care viaţa fiecăruia dintre noi va fi afectată pentru următorii ani.

Administraţia locală reprezintă interfaţa în interacţiunea noastră cu instituţiile, cu statul în sine, o interacţiune ce are loc la nivel personal, dar şi la nivel local.

Asupra unui singur lucru nu mai avem nicio urmă de îndoială: aservirea administraţiei locale de către PSD a reprezentat o lovitură dată cetăţeanului, prin condamnare la regres sau chiar la sărăcie a unor comunităţi întregi.

PNL îşi asumă bătălia care va duce la câştigarea alegerilor locale din 2020 şi la îndepărtarea definitivă a filosofiei „baronatelor pesediste“ de la nivelul primăriilor şi consiliilor judeţene.

De-a lungul timpului, primarii PNL şi-au dovedit performanţa şi au arătat că multe dintre probleme îşi pot găsi soluţia „prin noi înşine“, prin iniţiativă, prin dorinţa de schimbare în bine. Nu aşteptând la nesfârşit „de sus“ îndrumare sau fonduri.

Primarii PNL au fost cei care au reuşit în multe cazuri să atragă fonduri europene, îndeosebi pentru dezvoltarea localităţilor.PNL va veni la aceste alegeri locale cu cei mai competenţi candidaţi, adevăraţi gospodari pentru oraşele şi comunele din România.

Liberalismul chiar asta înseamnă: iniţiativă, competenţă şi dezvoltare.„Omul sfinţeşte locul“ spune vorba românească şi exact aceasta trebuie să dovedim în alegerile locale. Aşadar, noi alegem să ne îndreptăm către o dezvoltare locală tot mai puternică, spre o formă de guvernare locală cu accent pe cetăţean şi comunitate!