Dumitru Oprea: “Oferta PSD în domeniul turismului: ieşenii au o zi de vacanţă de petrecut în tren!” (P)

Dumitru_Oprea

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informaţii privind motivul pentru care TAROM nu a inclus Iaşul pe lista curselor estivale către litoralul românesc.

„Ani la rând, PSD a marginalizat, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, feroviare, aeriene, Moldova şi Iaşul, nealocând niciodată fondurile necesare pentru dezvoltarea acesteia. Gravitatea infrastructurii precare iese în evidenţă şi mai mult în această perioadă de pandemie şi de restricţii, când, cel mai probabil, mulţi români vor opta să-şi petreacă vacanţa de vară în România.Pentru unii ieşeni, alternativa de deplasare spre litoralul românesc este trenul. Din păcate, de la Iaşi la Constanţa se poate ajunge direct doar cu un singur tren de noapte. Distanţa de aproximativ 400 km este parcursă în 8,25 ore, ceea ce înseamnă o viteză medie de deplasare de circa 50 km/h. Există şi varianta unor rute cu schimbări la Paşcani, Făurei sau Bucureşti, durata lor fiind cuprinsă între 10 şi 12 ore, adică o viteză medie de 41-34,5 Km/h.Deşi se aştepta ca TAROM să introducă o cursă aeriană Iaşi-Constanţa, se pare că Iaşul a fost exclus din lista curselor estivale anunţate”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Transporturilor detalii legate de creşterea numărului de trenuri/vagoane pe ruta Iaşi-Constanţa pentru a oferi ieşenilor o variantă de deplasare care să le asigure măsurile de distanţare socială.