Dumitru Oprea nu este de acord cu numarul orelor din invatamantul preuniversitar

Ultimele noutăți din administrație și politică

Sharing is caring!

Fostul rector al Universitatii Cuza sustine ca in zilele noastre exista un trend modern prin care copiii studiaza in plus fara sa mai petreaca ore in plus la scoala. Studentii au cate 20 ore pe saptamana, la fel ca elevii de scoala primara.

Alocarea numarului de ore din invatamantul primar, gimnazial, liceal si universitar ar trebui sa fie egala, in opinia profesorului Dumitru Oprea. Invatamantul modern prevede ca in afara orelor obligatorii de studiu, copiii sa participe la diverse programe in sistem online.

“Este o nebunie. Cate 20 ore la toate ciclurile, asta ar fi reforma, pana cand se vor destepta toti. De ce la 25? Fiindca trebuie sa mai predea si nu stiu cine? Scoala mai traieste prin prisma dascalilor. Daca el stie ca face “Sfarleaza si fofeaza” o face. Copilul isi face singur “sfarleaza”. La Universitate, are 20 ore iar cel de la liceal are 30. Este o nebunie, toti ar trebui sa aiba 20 ore.”, a declarat Dumitru Oprea – deputat PNL Iasi.

Dumitru Oprea este mandru ca a reusit sa creeze in regim privat, o gradinita si o scoala care sa apartina unei universitati publice: “Asta a fost o preocupare a mea de cel putin 20 ani si am fost unica universitate publica din Romania care a creat gradinita si scoala primara in cadrul Universitatii Cuza“.

Dumitru Oprea considera ca familia si scoala trebuie sa-i invete pe copii sa puna intrebari iar internetul si tehnologia moderna sa ofere raspunsuri intr-o forma bine structurata.

shares