Dumitru Oprea: „Noroaiele care îngroapă România”

foto_Dumitru_Oprea_2

Ultimele noutăți din administrație și politică

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice detalii despre sumele din bugetul de stat şi din fonduri nerambursabile alocate pentru modernizarea drumurilor judeţene şi celor comunale, cu precădere a celor din judeţul Iaşi.

„În urmă cu doar câteva luni, Prim-ministrul României declara că prin PNDL «am scos țara din noroaie». Din nefericire, asistăm la o realitate în care ambulanțele rămân blocate în noroi, fiind necesare intervenții suplimentare, cu riscul ca medicii să ajungă prea târziu la pacienți. Cele mai recente cazuri fiind înregistrate în județele Vaslui și Vrancea.

Conform INS, la 31 decembrie 2018, din totalul drumurilor 32,8% sunt pietruite și de pământ, iar 46,6% din lungimea drumurilor cu îmbrăcăminţi ușoare rutiere au durata de serviciu depășită. Pe de altă parte, prin programul de guvernare PSD-ALDE au fost promise, pentru perioada 2018-2020, investiții pentru modernizarea drumurilor județene de 2.7 miliarde euro, iar pentru modernizarea drumurilor comunale de 3.8 miliarde euro, atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat explicaţii privind măsurile pe care le va lua Ministerul în privinţa drumurilor cu durată de serviciu depăşită, astfel încât vieţile omeneşti să nu mai fie puse în pericol din cauza stării precare a drumurilor.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt