Dumitru Oprea: „Noi am tot asteptat sa vina americanii”

Dumitru Oprea

Absolvenții pe piața muncii

Profesorul Dumitru Oprea crede in relatia noastra cu americanii si crede ca vizita presedintelui Klaus Iohannis in America este, de fapt, un certificat de buna purtare a Romaniei, reprezentate de actualul presedinte.

„Un certificat de buna purtare a Romaniei, reprezentate de presedintele Klaus Iohannis. Se pune problema de strategii, de interese comune, de consolidarea lor. Este partea frumoasa a relatiei pe care noi o avem acum cu America. Nostalgia aceasta de zeci de ani , a poporului roman dupa anii ’40 si pana in ’90 – noi am tot asteptat sa vina americanii, America ne-a primit si confirma ca va veni, probabil ca dupa alegerea noului presedinte american”, a declarat deputatul Dumitru Oprea.

De altfel, profesorul Dumitru Oprea a primit Diploma de Cetăţean de Onoare al Statului Nebraska, in 1993:

„Eu sunt cetatean de onoare al Statelor Unite ale Americii si alaturi de mine mai sunt niste romani care am facut minuni dupa anii ’90. Am facut altfel de scoala, altfel de guvernare, altfel de afaceri. Ei au venit cu zecile si ne-au ajutat sa schimbam mentalitati. In momentul de fata vorbiti cu un cetatean de onoare al SUA, si asta datorita faptului ca suntem credibili”, a completat Dumitru Oprea.