Dumitru Oprea: „Măsuri pentru stoparea transportului ilegal de persoane!”

foto_Dumitru_Oprea

Strategia PNL în bătălia cu PSD

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului interimar al Afacerilor Interne să explice ce acţiuni privind combaterea transportului ilegal de persoane se vor pune în aplicare după tragedia de la Caracal.

„Deşi fenomenul transportului ilegal de persoane era unul cunoscut de toată lumea, a fost nevoie de o tragedie ca să intre şi în atenţia autorităţilor.Cei care oferă servicii ilegale de transport îşi continuă nestingheriţi activitatea, numeroşi cetăţeni fiind nevoiţi să apeleze la aceste servicii fie pentru costul redus şi orarul potrivit, fie poate chiar din lipsa unor alte variante de transport, expunându-se astfel unor potenţiale riscuri”, a declarat parlamentarul PNL.
În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat ministrului interimar planul de măsuri pentru stoparea transportului ilegal de persoane. De asemenea, pe lângă sancţionarea celor care practică transportul ilegal de persoane se are în vedere şi o campanie de informare a cetăţenilor privind riscurile la care se expun apelând la necunoscuţi pentru servicii de transport.