Dumitru Oprea: „Măsuri pentru reducerea riscului de sărăcie şi excluziune socială a copiilor din România!”

Radiografia politică a începutului de an

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale informaţii privind strategia şi planul de măsuri pentru reducerea riscului de sărăcie şi excluziune socială a copiilor din România.

„Potrivit unor date prezentate, pe 5 martie 2020, de către Eurostat, copiii din România sunt cei mai expuşi riscului de sărăcie din UE.Astfel, conform raportului, în anul 2018, copiii reprezentau, la nivelul Europei, grupul de vârstă cu cel mai mare risc de sărăcie şi excluziune socială în aproape jumătate din ţările membre ale UE, procentul variind de la 13,1% în Slovenia până la 38,1% în România. Aceleaşi date mai relevă faptul că, în medie, 23,4% din copiii din UE erau supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, comparativ cu 22,1% din adulţi (cu vârsta între 18 şi 64 de ani) şi 18,4% din vârstnici (cu vârsta de 65 de ani sau mai mult)”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Muncii soluţii concrete pentru reducerea acestui risc, cu prezentarea principalelor cauze ce au condus la această situaţie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!