Dumitru Oprea: “Măsuri pentru dezvoltarea turismului românesc!”

Absolvenți pe piața muncii

Sharing is caring!

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri o solicitare privind măsurile avute în vedere pentru creşterea turismului intern şi extern.„Conform celor mai recente date publicate de Eurostat cu privire la Conturile satelit de turism – TSA (un cadru dezvoltat pentru a cuantifica importanţa turismului), cheltuielile cu turismul intern se ridică la 1276 miliarde € în statele membre ale Uniunii Europene.

Pe primul loc se situează Germania cu 287 miliarde €, urmată de Marea Britanie şi Franţa cu 188 miliarde €.Pentru o raportare corectă trebuie, evident, luată în calcul şi dimensiunea populaţiei. Corelând cheltuielile cu turismul intern cu numărul de locuitori, cea mai mare valoare este raportată de Olanda (5.000 €), Austria (4.600 €) şi Germania (3.500 €), în coada clasamentului situându-se Polonia şi România (ambele mai mici de 500 €)”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri informaţii despre data la care ar putea intra în vigoare noua lege a turismului. De asemenea, de când vor fi funcţionale şi la noi în ţară Organizaţiile de Management al Destinaţiei (OMD), după normele şi regulile din UE şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO).

shares