Dumitru Oprea: Logistica necesară vaccinării împotriva SARS-CoV-2 trebuie asigurată din timp!

Dumitru_oprea

Scenariile post covid

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Sănătăţii informaţii privind procedurile de administrare a vaccinului împotriva SARS-CoV-2, numărul de personal instruit şi resursele logistice necesare.

Descoperirea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2 reprezintă o prioritate pentru a opri răspândirea virusului şi a combate actuala pandemie. Chiar dacă există, în întreaga lume, aproximativ 200 de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2, aflate în diferite faze de testare, pentru niciunul nu au fost încă încheiate testele clinice.Cu toate acestea, având în vedere condiţiile stricte de transport şi păstrare a vaccinurilor, mai multe state au anunţat că fac deja pregătiri de câteva luni pentru a începe vaccinarea la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Sănătăţii detalii despre costurile estimate pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 şi necesarul de doze de vaccin pentru a asigura în primă fază imunizarea personalului medical şi a pacienţilor cu comorbidităţi.