Dumitru Oprea: Jocul cinic al PSD cu viaţa românilor

Dumitru_Oprea

Aproprierea alegerilor parlamentare scoate din nou la iveală ipocrizia cu care PSD îi tratează pe români. Duminică, Marcel Ciolacu a acuzat Guvernul că nu are grijă de medicii aflaţi în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus şi că nu le asigură echipamente de protecţie.Preşedintele PSD nu are nicio reţinere să spună minciuni despre PNL.

În schimb, uită convenabil să amintească faptul că România a intrat în pandemie total nepregătită, după şapte ani în care social-democraţii au controlat puterea la Palatul Victoria şi în Parlament.Nu avem spitale noi, deşi ne-au fost promise de PSD, acest partid nu a avut grijă să creeze depozite strategice cu echipamente de protecţie, nu a făcut nimic pentru a completa numărul de medici de terapie intensivă de care este nevoie (acum avem doar 1.000 dintr-un necesar de 3.000 de specialişti), nu a dotat spitalele cu paturi de terapie intensivă moderne.

Guvernul Orban a trebuit să repare de urgenţă, în câteva luni, neglijenţele PSD din ultimii ani.Pe de altă parte, de la începerea pandemiei de coronavirus, PSD a fost cea mai mare sursă de conspiraţii şi minciuni din România.Membrii acestui partid au lansat manipulări de tipul „masca e botniţă“, care au luat amploare şi ale căror consecinţe le vedem, tragic, astăzi. Să nu uităm că însuşi purtătorul de cuvânt al PSD şi-a dat masca jos, ostentativ, într-o conferinţă de presă.Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Vaslui sau primarul Brăilei, membru PSD, ies constant cu mesaje împotriva măştii de protecţie sau prin care sugerează că virusul care ne-a dat viaţa peste cap nu ar fi, de fapt, periculos.

Preşedintele PSD însuşi i-a îndemnat pe români la nesupunere faţă de măsurile de protecţie sanitară şi a subminat autoritatea statului zicând de-a dreptul că Guvernul măsluieşte cifrele zilnice ale infectării.Manifestaţii de protest împotriva măsurilor de protecţie sanitară sunt susţinute de PSD şi personaje controversate, fără pregătire medicală, sunt încurajate să strice starea de spirit, într-un moment critic.Pentru că se apropie alegerile şi ştiu că vine bilanţul în faţa alegătorilor, PSD şi Marcel Ciolacu au descoperit brusc pericolul COVID şi afirmă că nu se impune organizarea de alegeri pe 6 decembrie.

Într-un singur punct au, în sfârşit, dreptate cei de la PSD: evoluţia pandemiei, în România şi în Europa, este îngrijorătoare. Măsuri stricte de limitare a răspândirii virusului se impun din nou.Dar îngrijorător este şi jocul politic cinic, din care PSD nu se mai opreşte, cu viaţa românilor.