Dumitru Oprea: Inflația cauzată de iresponsabilitatea PSD generează sărăcie

foto_Dumitru_Oprea

Vremuri agitate în politică

Unul dintre cele mai mari pericole pentru o economie, mai ales pentru una precum cea românească, emergentă, este inflația. Ea poate distruge într-un an ceea ce s-a construit într-un deceniu. Mai mult, unul dintre cei mai mari dușmani ai cetățeanului este inflația.

Sunt două considerente pentru a face această afirmație. Unul este, evident, cel de natură economică. Al doilea este însă de natură psihosocială: creezi sentimentul că omul își poate permite mai mult, crescându-i veniturile. Însă, în fapt, creșterile acestea sunt depășite de cele ale inflației. Este exact ce fac iresponsabilii de la PSD.

Cel mai bun exemplu în această acțiune întreprinsă împotriva populației de către PSD este chiar ziua de azi: să ne uităm la cum s-au majorat peste noapte, din pix, fără studii de impact, fără faze de implementare a măsurilor, salariile și pensiile. Mai mult, cum au fost privilegiate anumite categorii! Cum o măsură, repetată, de creștere a salariului minim fără consultarea celor implicați în piața muncii a dus la falimentul a sute și mii de mici firme, lăsând pe drumuri mii de oameni, cărora le-a răpit posibilitatea de a își întreține familiile!

În ultimii ani, inflația a tot crescut și puterea de cumpărare a scăzut din ce în ce mai mult. În luna mai, BNR tocmai a ajustat previziunea de creștere economică la 3,5% (nu 5,5%, precum afirmă guvernul), în schimb inflația ajungând la 4,2%, de la o estimare de 3%. Atenție, asta numai în primele cinci luni ale lui 2019! Rezultă o diferență de 0,7% , ce se traduce în creșterea prețurilor pentru consumator.

Și cine va resimți cel mai puternic această creștere? Cei de sus, cărora nu le pasă de simplii cetățeni? Nu! Ci cei de jos, cei mai săraci, prin măsurile iresponsabile și arbitrare impuse de PSD asupra economiei naționale, vor suferi! Săracii vor sărăci mai tare. Aceasta este realitatea. Discrepanțele de natură economică cresc în România. Și pentru ce? Pentru ca PSD să își facă pe hârtie un buget care nu are legătură cu economia reală sau cu viața oamenilor? Și de asta se împrumută din străinătate la dobânzi nemaiauzite?

În momentul în care o guvernare demagogică încearcă să cumpere simpatia populațiilor, o face prin măriri arbitrare a salariilor și pensiilor. Aceste măsuri însă nu înseamnă nimic altceva în economia reală decât creșterea inflației. Și atunci observăm un lucru: cum otrava strecurată în sufletele cetățenilor duce la dezvoltarea inegalităților de venit și a celor sociale. Și, iată, acest fenomen se petrece astăzi în România! Și, culmea, este generat de un guvern ce se pretinde a fi social-democrat! Iată ce înseamnă demagogia și iresponsabilitatea în acțiune! Iată ce înseamnă acest PSD care și acum, după ce a fost invalidat de români, se agață cu ghearele de guvernare, pentru a își umple propriile buzunare!

Această guvernare delegitimată a PSD nu numai că ne sărăcește, ci vinde și viitorul copiilor noștri. Dar, iresponsabilitatea se plătește! A venit momentul să spunem stop acestui abuz!

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL