Dumitru Oprea: „Iașul poate avea un primar de dreapta”

foto_Dumitru_Oprea_2

Ultimele noutăți din administrație și politică

Iasul poate avea un primar de dreapta, daca partidele politice se aliaza si merg, in alegerile locale, cu un candidat unic. Declaratiile apartin deputatului PNL, Dumitru Oprea si au fost facute in emisiunea Extemporal la Democratie, de la postul nostru de televiziune. Totodata, liberalul a dat asigurari ca autostrada Unirii va fi realizata, cu ajutorul Guvernului.

Liberalul Dumitru Oprea, deputat in Parlamentul Romaniei, sustine ca actualul primar al Iasiului poate pierde fotoliul din Palatul Roznovanu doar daca partidele de dreapta se aliaza.

Sunt doua partide care au structure foarte puternice in teritoriu. Ce inseamna asta?Ca mai multi primary sunt la PSD si PNL. Cred ca vreo 80 la suta. La Iasi, alegeri dintr-un singur tur ar fi actualul primar? Nu, nu cred. Eu tin pumnii tuturor celor care participa, dar va spun ca se vor schimba multe.„, a declarat prof. univ. Dumitru Oprea, deputat PNL.

PNL Iasi il sustine pe Marius Bodea in cursa pentru alegerile locale, organizate anul viitor. Este singurul candidat vizibil, care stie administratie publica si, de asemenea, stie cum sa gestioneze si activitatea din institutiile de stat. Bodea a fost, in trecut, prefect al judetului si director executiv al Aeroportului International Iasi.

Nu ati fost incantati de ceea ce a facut Marius Bodea la Aeroportul din Iasi? Acum, presedintele CJ Iasi merge sa capatuiasca aeroportul. Vrea sa concesioneze. Dar e o problema asa de importanta incat comunitatea sa trebuiesc sa fie consultata, domnule. E o foarte mare greseala concesionarea. S-a dovedit ca nu suntem in stare sa concesionam, astea se intampla fiindca au pus diletanti si nu au pus profesionisti. „, a adaugat Dumitru Oprea.

Desi si-au anuntat intentiile de a-si impune candidati la alegerile pentru Primarie, ce vor avea loc anul viitor, reprezentantii celorlalte partide nu au scos in fata nume sonore sau vizibile pe scena politica locala. Intrebat de moderatorul postului de televiziune Tele M daca autostrada Unirii, care leaga Iasiului de Ardeal, se va realiza, deputatul a dat asigurari ca promisiunile facute de la Guvern vor fi respectate.

Deputatul PNL Dumitru Oprea este unul dintre liderii marcanti ai partidului si una din vocile puternice de pe scena politica de la nivel national.