Dumitru Oprea: “Finalul oficial al epocii Dragnea în România!”

Sharing is caring!

Moţiunea de cenzură din această săptămână ar putea să încheie epoca Dragnea în fruntea statului român. De trei ani, românii s-au revoltat în stradă şi la urne faţă de un regim care a încercat să îndepărteze ţara de la normele democratice şi să o transforme într-o feudă de partid, un rai al infracţionalităţii şi un stat în care furtul din banul public devine legal sau chiar încurajat.

Finalul epocii Dragnea, cu prelungirea sa ridicolă în persoana Vioricăi Dăncilă, ne lasă vulnerabili în faţa unei posibile crize economice mondiale şi cu un deficit bugetar care va reprezenta cea mai mare provocare pe termen scurt a viitorului guvern.
Creşterea nesăbuită a cheltuielilor nu a fost dublată de o creştere reală a veniturilor la bugetul de stat, astfel că împrumuturile luate cu o ritmicitate aproape zilnică pasează povara pe generaţiile de mâine. Nici vorbă de împrumuturi pentru investiţii în infrastructura medicală, educaţională sau rutieră! Nici vorbă de reformarea administraţiei publice centrale şi locale!
Astăzi, PSD este un muribund ce se foloseşte de toate resursele statului român pentru a rămâne la putere. De aceea, joi guvernul Dăncilă ar trebui să cadă cu un număr foarte mare de voturi. În starea în care se afĺă ţara acum, un vot pentru moţiunea de cenzură este, în cele din urmă, un vot patriotic. O listă cu toate actele de sabotaj economic, social sau în planul politicii externe comise de guvernările succesive ale PSDragnea este interminabilă.
De la Ordonanţa 13 şi până la Ordonanţa 114, emise „noaptea ca hoţii“ de către coaliţia PSD-ALDE, au stârnit revoltă populară, au sabotat economia şi au uluit partenerii noştri strategici.Tabloul general al guvernării arată sumbru. Prin promovarea unora dintre cele mai slabe cadre în funcţii publice, PSD şi ALDE au slăbit capacitatea administrativă a ţării, ne-au dus în pragul colapsului instituţional.
Cetăţeanul a fost lăsat fără apărare în faţa criminalităţii, şi-a văzut veniturile diminuate de inflaţie şi i s-a dat să înghită modelul autocratic de Teleorman.Sarcina viitorului Guvern va fi una complicată şi va trebui să oprească într-un termen record hemoragia bugetară, să repornească motoarele economiei şi să redea încrederea cetăţeanului în stat. Suntem chemaţi, ca principal partid de opoziţie, să răspundem pe măsura acestui moment istoric şi să găsim, împreună cu societatea civilă, cele mai bune soluţii administrative şi legislative pentru a avea şi o zi de mâine!
shares