Dumitru Oprea: Este necesar să fie respectate normele de securitate la incendiu în toate unităţile medicale!

Dumitru Oprea

Școala în pandemie

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Secretarului de Stat în Ministerul Afacerilor Interne informaţii despre situaţia unităţilor medicale din ţară care funcţionează fără autorizaţii la incendiu sau aviz de securitate la incendiu.

„Odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi creşterea gradului de încărcare a spitalelor a ieşit la iveală crudul adevăr despre situaţia unităţilor medicale, lăsate de guvernarea PSD doar cu promisiunea de modernizare.

Astfel, în urma tragediei de la Piatra Neamţ şi a controalelor efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat că mai multe unităţi medicale nu au autorizaţii la incendiu şi nici măcar aviz de securitate la incendiu”, a declarat parlamentarul PNL.În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Secretarului de Stat informaţii despre numărul de spitale judeţene, ambulatorii de specialitate şi unităţi de primiri urgenţe (U.P.U) care au fost modernizate în ultimii 4 ani.

De asemenea, s-au solicitat detalii despre amenzile aplicate în urma controalelor efectuate, dar şi despre cei responsabili de verificarea aplicării măsurilor de funcţionare în deplină siguranţă a unităţilor medicale.