Dumitru Oprea: „Cum se poate asigura atât protejarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cât şi accesul turiştilor în această zonă, în condiţii civilizate?”

Răbufnirea post – pandemie

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind măsurile avute în vedere pentru asigurarea protejării Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării.

„În ultimul timp, tot mai mulţi turişti au invadat plajele sălbatice de la Vadu, Corbu sau Midia, plaje ce fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Mulţi dintre ei au încălcat regulile de acces şi desfăşurare a turismului în zonă protejată.În presă a fost semnalată prezenţa pe aceste plaje, doar într-un singur weekend, a peste 10.000 de turişti, veniţi cu aproximativ 4.000 de maşini. Inclusiv Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a declarat faptul că turiştii au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia existentă în habitatele de interes comunitar şi au campat pe plajă, lăsând în urmă mizerie şi gunoaie. Mai mult, o societate comercială închiria chiar şi ATV-uri pentru plimbări într-o astfel de zonă protejată”a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Mediului detalii despre cum va fi asigurat accesul turiştilor, în condiţii civilizate, în această zonă. De asemenea, cum va fi realizată informarea turiştilor cu privire la regulile de acces în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi la sancţiunile pentru nerespectarea acestora.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!