Dumitru Oprea | Cu drag, de la profesor la student

foto_Dumitru_Oprea

Studiile recente arata ca tinerii romani din generatia “milenial” sunt motivati de familie si de iubire, se simt rupti de sistemul actual de invatamant si ar vrea sa lucreze in multinationale sau sa-si faca afacerea lor. Si pentru ca anul universitar 2018-2019 sta sa inceapa, astazi l-am provocat pe profesorul iesean Dumitru Oprea sa ne dezvaluie cateva dintre puntile celor mai tineri spre viitor.

Profesorul Dumitru Oprea si-a impartit sufletul, spiritul si intelectul cu zeci de mii de studenti intr-o cariera academica de succes. Si tocmai aceasta experienta ne-a indemnat sa-l intrebam: de ce nu mai considera tinerii de azi facultatea ca fiind un pas obligatoriu?

Profesorul iesean afirma ca sunt multi tineri care au nevoie de orientare mai rapida iar faptul ca nu mai vor sa urmeze cursurile unei facultati vine cat se poate de firesc. Impletirea armonioasa si solida dintre teorie si practica insa, e absolut necesara in anii de facultate.

O cariera de succes inseamna pentru unii – sa castige cat mai multi bani; altii considera importante recunoasterea oficiala, premiile sau faima, in timp ce alta categorie se considera implinita intr-o meserie palpitanta. Toate acestea, insa, devin realitatea doar daca ai curajul sa-ti atingi visul.

Visul devine realitate, asadar. La mijloc stau munca, determinarea si responsabilitatea propriului destin in devenire. Sa aveti curaj si sclipire, dragi studenti!