Dumitru OPREA: Criză de personal fără precedent în domeniul turismului

foto_Dumitru_Oprea

Încotro, politica?

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Turismului detalii despre stadiul în care se află elaborarea legii turismului asumată prin programul de guvernare şi cum se adaptează executivul la necesităţile din domeniul turismului.

„Programul de guvernare PSD-ALDE prevede creşterea numărului de locuri de muncă şi, astfel, păstrarea forţei de muncă în România, pentru a opri exodul forţei de muncă din domeniul turismului către alte state din relativa vecinătate a României. De asemenea, Guvernul susține înființarea unui Centru național de învățământ și reînființarea școlilor de meserii, inclusiv pentru formarea profesională a forței de muncă în domeniul turismului.

Cu toate acestea, cu o lună înainte de începerea sezonului estival, reprezentanţii industriei hoteliere susțin că se confruntă cu o criză a forței de muncă fără precedent. Ei arată că pe site-urile de recrutare sunt disponibile peste 19.000 de posturi în domeniul turismului, iar deficitul forței de muncă în acest domeniu tinde să se accentueze”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat clarificări privind stadiul în care se află înfiinţarea Centrului Naţional de Învăţământ Turistic, dar și opinia ministrului cu privire la acceptarea zilierilor în sectorul turistic.

alt