Dumitru Oprea: „Criptomonedele nu sunt o soluție pentru România”

Dumitru_Oprea

Criza provocata de infectia cu coronavirus a prins tara, cu bugetul secatuit. Romania nu are, din pacate, forța financiara a unor tari precum Germania sau Franta, care au anuntat masuri de ajutor pentru economie. Dumitru Oprea, sustine ca efectele produse in economia romaneasca vor fi pe termen lung, insa criptomonedele nu sunt o varianta de salvare pentru Romania.

Deputatul PNL Dumitru Oprea precizeaza ca starea de urgenta creata de pandemia de coronavirus si problemele financiare, creaza o stare de disconfort in intreaga Europa:”Stop productie in Europa, inceteaza activitatea componentelor din UE dar nu numai din UE, ci din intreaga Europa, ceea ce scoate in evidenta o stare de discomfort. Erau romani car eveneau din Italia si tot comentau: Domnule ce am agonisit, aveam o firma. Dar acum, eu nici nu stiu daca mai pot trai, eu din ce am facut cu afacerea asta, eu le dadeam lor salariul, eu traiam ca un om muncitor dar nu cu excese, iar acum cred ca voi ajunge in situatia sa ma intorc in tara si sa o iau de la zero.”

Intrebat care este traseul economic al Romaniei, Oprea sustine ca, varianta criptomonedelor nu este o solutie pentru a rezolva efectele acestui tsunami social si economic care s-a declanșat:”De ce nu sunt de acord cu criptomonedele? Criptomonedele nu le emite un guvern, nu le emite o banca, ci le emite un nucleu planetar care vor neinterventii bancare si statale, ori in astfel de conditii cat este sa dai drumul la morisca? Stiu ca in UE in fiecare luna erau niste miliarde puse la dispozitia altor state, nu member ale UE. „

Deputatul PNL a mai precizat ca Guvernul Orban a pregatit deja pachete consistente de ajutor pentru mediul de afaceri romanesc, pentru angajati, dar si pentru cei care lucreaza in sectoare independente, afectati de starea de urgenta in care se afla Romania din cauza pandemiei de coronavirus.