Dumitru OPREA: Coaliția PSD-ALDE pune România în conflict cu Europa!

Vremuri tulburi în politică

PSD și ALDE înregistrează o premieră tristă după aderarea noastră la Uniunea Europeană: vor conduce o campanie electorală bazată pe demonizarea Bruxelles-ului și a regulilor UE, printr-un discurs eurosceptic și profund antieuropean.
Cum s-a ajuns aici, într-o țară în care cetățenii au fost constant entuziaști în legătură cu apartenența României la UE? Spre deosebire de liderii Poloniei sau ai Ungariei, care și-au construit ani de zile o întreagă ideologie în jurul naționalismului economic, cei din România fug de răspundere în fața unor probleme de ordin penal. Pe șefii PSD-ALDE nu convingerile de ordin economic sau ideologic îi mână în luptă pentru a ne scoate din Europa, ci interesele lor pur personale, mai cu seamă situațiile lor juridice. Pentru a se salva, au nevoie de un stat slab, aservit partidelor lor. Or, o asemenea situație nu poate fi imaginată într-un stat membru al Uniunii Europene.

Asumarea unui discurs politic toxic menit să-i întoarcă pe votanții PSD și ALDE cu fața de la Europa va avea consecințe imposibil de calculat astăzi și este sinonimă cu sinuciderea politică a României în fața întregului continent, spre satisfacția blocului sovietic. PSD-ALDE au dus țara pe contrasens cu Uniunea Europeană și amenință să ne scoată din Europa. Dacă opoziția democratică și societatea civilă nu vor lupta împotriva corupției și a acestei atitudini despotice, un asemenea scenariu poate deveni realitate!

Pe 26 mai avem forța să îndreptăm situația dificilă în care actualii guvernanți ne-au pus pe toți cei care, în majoritate, suntem pro-europeni! Participarea noastră în număr suficient de mare la alegerile europarlamentare și la Referendumul anunțat de președintele Iohannis va fi cea mai puternică armă democratică împotriva coaliției PSD-ALDE. Avem șansa de a ne apăra țara și democrația cu votul liber exprimat. PNL poate să readucă Europa în inimile tuturor românilor și să lupte, împreună cu președintele țării, pentru garantarea statului de drept!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași
alt