Dumitru Oprea: „Clarificarea formularului 230 şi a procentului de contribuţie din impozitul pe venit!”

Noutati in Educatie si Sanatate

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a adresat ministrului Finanţelor Publice o solicitare legată de problema Formularului 230.

„Prin intermediul Formularului 230 contribuabilii pot direcţiona o parte din impozitul pe veniturile din 2019 pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private. Din păcate, în acest an, a fost haos total la ANAF în privinţa formularului, întrucât doar în 7 zile au fost publicate două modele diferite. Nici funcţionarii ANAF nu au reuşit să lămurească prea bine contribuabilii, unora chiar refuzându-le preluarea formularului, pe motiv că este aşteptată o nouă versiune (cea de-a III-a).Pe data de 10 februarie 2020, Ministerul Finanţelor a transmis, printr-un comunicat de presă, faptul că ANAF va publica un formular simplificat, ce va putea fi depus la administraţiile fiscale până la data de 25 mai 2020”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Finanţelor Publice informaţii privind modul în care vor fi integrate şi calculate cele două perioade de calcul a veniturilor, astfel încât ONG-urile să beneficieze de fondurile calculate pentru întregul an. De asemenea, este necesar să se transmită maniera de simplificare a interacţiunii dintre ONG-uri şi ANAF.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!