Dumitru Oprea: „Care este soarta Institutului Cantacuzino?”

foto_Dumitru_Oprea

Vremuri tulburi în politică

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Apărării Naţionale o solicitare privind reluarea activităţilor la Institutul Cantacuzino.

„Printr-o întrebare adresată Ministrului Apărării Naţionale pe data de 12 iunie 2018 solicitam informaţii despre reluarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino şi planul de măsuri privind redresarea activităţii acestuia după preluarea de către Ministerul Apărării Naţionale, în baza Hotărârii Guvernului nr. 873 din 06.12.2017.

Prin răspunsul primit atunci, ministrul ne asigura că anul 2018 constituie anul operaţionalizării structurale a institutului, iar din 2019 urmau să fie reluate activităţile acestuia, inclusiv producţia de vaccinuri. Cu toate acestea, ulterior au apărut informaţii conform cărora laboratoarele Institutului Cantacuzino nu mai au reactivi pentru realizarea de analize, pacienţii fiind lipsiţi astfel de tratamentul adecvat”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat informaţii despre stadiul în care se află reluarea producţiei pentru vaccinurile gripal şi BCG. De asemenea, s-a cerut lista măsurilor pentru remedierea sistemului de gestiune defectuoasă a stocurilor de reactivi la Institut, prin care este pusă în pericol viaţa pacienţilor.