Dumitru Jeanu rămâne oficial primar al localităţii Costineşti la o diferenţă de 12 voturi, după ce alegeri s-au reluat

Dumitru Jeanu, candidatul Partidului Social Democrat, a câştigat alegerile pentru Primăria Costineşti la o diferenţă de 12 voturi faţă de principalul său contracandidat Gheorghe Mechenici de la PNL. Dumitru Jeanu este primarul în funcţie al localităţii.

Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, Dumitru Jeanu – PSD a obţinut 1020 de voturi (48,24%), Gheorghe Mechenici – PNL a primit 1008 voturi – 47,68%, iar Călin Mugurel Radu, candidatul AUR, a fost votat de 86 de alegători – 4,06 % din voturi.

Prezenţa la vot la Costineşti a fost de aproape 73%. Astfel, din cei 2931 de alegători înscrişi pe liste, s-au prezentat la urne 2126. Voturi valabil exprimate au fost 2114, iar 12 voturi au fost nule. Dumitru Jeanu este primarul în funcţie de la Costineşti.

Biroul Electoral Central a decis, în 25 iunie, anularea alegerilor pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a mai stabilit că scrutinul va fi repetat pe 7 iulie din cauza mai multor nereguli. Buletinele de vot au fost numărate de mai multe ori la alegerile din 9 iunie. 

După cea de-a şasea numărare a buletinlor de vot la Costineşti candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obţinut un vot în plus faţă de candidatul PSD, primarul în funcţie Dumitru Jeanu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *