Dumitru Buzatu vrea să fie judecat la Iasi

Dumitru Buzatu vrea să fie judecat la Iasi. Acesta cere strămutarea judecării măsurilor și excepțiilor dispuse de judecătorul de cameră preliminară, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

Dumitru Buzatu vrea să fie judecat la Iasi

Pe 15 decembrie 2023, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat preventiv în luna septembrie pentru luare de mită, în urma unui flagrant.

CITESTE SI: Curtea de Apel Iasi a respins contestatia lui Dumitru Buzatu dupa ce i s-a prelungit arestul preventiv

Potrivit DNA, în anul 2019, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri europene, între Consiliul Judeţean Vaslui şi o societate comercială a fost încheiat un contract de achiziţie publică ce avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui.

Cristian Winzer, Avocat: „Exista la acest moment cel putin o suspiciune rezonabila ca impartialitatea tuturor judecatorilor de la nivelul Tribunalului Vaslui deci indiferent de compunerea completului de judecata a fsot, este si va fi iremediabil afectata. Toate probele pe care le avem si pe care le-am depus la dosarul cauzei in sustinerea cererii de stramutare confirma manifestarea de catre acesti judecatori a unei subiectivist constient”.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *