Duma de Stat introduce răspunderea penală pentru cererile de sancțiuni împotriva Rusiei

duma-768x511

Duma de Stat introduce răspunderea penală pentru cererile de sancțiuni împotriva Rusiei. Astfel de fapte vor fi pedepsite cu amendă sau cu privare de libertate, muncă obligatorie, arestare sau închisoare.

În cadrul unei ședințe, Duma de Stat a adoptat un proiect de lege în a doua și a treia lectură, care include răspunderea penală pentru cererile de introducere a sancțiunilor străine împotriva Rusiei. Codul penal rus va fi actualizat acum printr-un nou articol. „Solicită introducerea de măsuri restrictive împotriva Federației Ruse, a cetățenilor Federației Ruse sau a persoanelor juridice ruse”. Proiectul de lege va acoperi persoanele cu responsabilități administrative pentru infracțiuni conexe pe parcursul unui an.

Astfel de fapte vor fi pedepsite cu amendă de până la 500.000 de ruble (4.700 USD) sau în cuantumul salariului sau al oricărui alt venit al persoanei condamnate pe o perioadă de până la trei ani, sau cu privare de libertate, muncă obligatorie până la la trei ani, arestare de până la șase luni sau închisoare de până la trei ani cu o posibilă amendă de până la 200.000 de ruble (2.000 USD) sau în cuantumul salariului persoanei condamnate pe o perioadă de până la un an.

Dacă infracțiunea se repetă în decurs de un an, pentru aceasta va fi deja impusă răspunderea penală. Duma de Stat a făcut, de asemenea, modificările necesare Codului Penal al Rusiei în cadrul unei ședințe de vineri.