Dulce-i traiul de la stat. Un fost ministru anunta ca diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%

rectificare bugetara

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Nasui sustine ca PSD și PNL au mult activ de partid salarizat la stat. Așa că presiunea pe creșterea salariilor este constantă fara sa mai conteze cât de mari sunt salariile incasate.

„PSD-PNL cresc din nou salariile la stat. S-au hotărât să crească unele salarii de bază cu 50%. Nuanța „salariului de bază” este importantă, pentru că la el urmează să se aplice toate sporurile. Iar la stat sunt o groază de sporuri. De exemplu, spor de radiație, pentru că în București există rețele GSM. Spor de solicitare neuropsihică, pentru că sunt stresați neuropsihic. Dacă ați văzut, și ei pufnesc în râs când îi întrebi de ele. Dar ce mai contează ridicolul? Că doar nu dau banii lor, dau banii dumneavoastră. Din nou din păcate, ordonanța prin care vor crește puternic salariile la stat nu poate fi atacată la CCR de către opoziție. Am citit că un lider din opoziție zice că va ataca la CCR ordonanța prin care PSD și PNL cresc taxele. Nu poate. Tot ce poate să facă este să se roage de Avocatul Poporului să o atace la CCR. Iar acea instituție nu o va face, pentru că e menținută în funcție tot de PSD-PNL„, a spus Claudiu Nasui.

Acum 10 ani, salariile la stat erau în medie mai mari decât cele din privat. Dar diferența era mult mai mică decât acum. Între timp, salariile la stat au crescut vertiginos. Pe când cele din privat au crescut în ritm normal, în ton cu productivitatea muncii. Rezultat? Diferența dintre salariile la stat și la privat a crescut cu 464%.

„Să nu ne mire că tot mai mulți români s-au săturat de aceste nedreptăți și vor să plece afară. Să nu vă mire că mulți tineri nu mai vor să lucreze în economia reală și vor la stat. Unde ar avea nu numai salarii mari, dar și o tonă de beneficii și un loc de muncă stabil”, a adaugat Claudiu Nasui.