Dubla lansare de carte la Iasi

Răsvan_Popescu

Uniunea Scriitorilor in Romania Filiala Iasi a adus la cunostina publicului lansarea a doua noi volume. Autorii acestora sunt oamenii de televiziune Petru Frasila si Rasvan Popescu.

Jurnalistul Petru Frasila si-a lansat cartea intitulata, „Presa, vremurile si politica“, in care vorbeste despre istoria televiziunii private postdecembriste si, mai ales a unui mod anume de a face jurnalism.

Petru Frasila, jurnalist: „E important ca in media sa poti sa te exprimi, e important sa fii respectat pentru ceea ce faci si cu gandul ca iata oameni tineri apar si pot sa duca mai departe ceea ce am inceput noi unii mai vechi, poate cel mai vechi din zona. Au aparut si au disparut si vor mai disparea si multi dintre noi de ce nu, pentru ca acum avem o provocare noua, online-ul care devine IPTv, care devine un concurent foarte serios si asa cum a diminuat tirajul ziarelor, va diminua si publicitatea pe de o parte si poate si implicarea televiziunilor noastre clasice”.

In schimb, scenaristul si scriitorul Rasvan Popescu, vine de aceasta data cu volumul “De partea buna a ierbii”, o carte despre destin.

Rasvan Popescu, scriitor: „E o carte despre destin, despre calea in viata si despre alergatura in cerc, in viata, in sensul ca personajul principal are o traiectorie asa circulara, el se revolta impotriva destinului care i-a fost harazit si ajunge in final sa se intoarca exact de unde a plecat si sa faca exact lucrurile pentru care fusese destinat. Un fel de ce iti e scris, in frunte ti-e pus”.

Lansarea de carte s-a incheiat cu un spectacol de teatru, pe tema presei politice.

Vali Bolat, teatru de cartier: „Am scris o piesa de teatru despre un ziarist care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume, iar de partea cealalta avem un deputat, un baron local, care au fost si vor fi in toate nuantele politice, dar izbindu-se curajul idealist al ziaristului, de forta politica si coruptia care il sustine din spate, iese o mare drama. Aceasta piesa arata ce poate sa faca sistemul din tine, ceea nu te omoara te intareste sau poate sa te distruga”.