DSV Iași, carnea de porc la control

Carne

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare Iasi au intetit controalele in piete zilele acestea. Vizati sunt comerciantii de carne de porc. Pentru evitarea posibilelor toxiinfecţii alimentare şi evitarea posibilei infestări cu parazitul Trichinella , Directia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Iasi recomandă sa cumpăraţi carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta, numai din locuri sau spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar.

Inspectorii sanitari ne avertizeaza ca sacrificarea porcului şi consumarea acestuia în familie, sau vânzarea de carne sau  de produse obţinute de la acesta, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave: dacă porcul este bolnav de trichineloză sau de o altă boală infecţioasă, prin vânzarea necontrolată riscaţi să îmbolnăviţi alţi oameni sau alte animale, iar răspândirea bolilor la animale sau om se pedepseşte, conform legii. Comerciantii spun ca vanzarile sunt in scadere fata de anii trecuti din cauza pestei porcine chiar daca preturile nu s-au schimbat.

Reprezentantii sanitari sustin ca in cazul in care crescătorii de porci în sistem gospodăresc aleg să sacrifice animalele in gospodarie acestia trebuie sa solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului, pentru a verifica starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare.