DSP Iași: „Două focare Covid-19 la Spitalul Municipal Pașcani și la un centru de servicii sociale”

covid-19-2

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. Centrul de servicii sociale „Sf. Nicolae Pașcani”.

Potrivit DSP Iași este vorba de 2 salariați și 2 beneficiari. Salariații pozitivi au fost izolați la domiciliu și monitorizați de medicii de familie. Beneficiarii pozitivi au fost izolați și monitorizați în centru. S-a efectuat dezinfecția spațiilor comune.

2. Spitalul Municipal de Urgențe Pașcani – secția neurologie: 3 pacienți.

Pacienții depistați pozitivi erau internați în același salon. Doi au fost externați și izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie și un pacient a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, secția ATI.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: „Un focar este la Centrul de Servici Sociale, Pașcani, acolo sunt confirmați 2 salariați și 2 beneficiari. Salariații pozitivi au fost izolați la domiciliu și monitorizați de medicii de familie, iar beneficiarii pozitivi au fost de asemenea izolați și monitorizați în centru, de asemenea s-a efectuat dezinfecția sectoarelor comune. Un al doilea focar este la Spitalul Municipal Pașcani Secția neurologie unde au fost confirmați 3 pacienți. Cei depistați pozitivi erau internați în același salon. Doi au fost externați și izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie, iar un pacient a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, Secția ATI”.

Potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), până astăzi, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42514 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19.