Drumuri paralizate in Bulgaria dupa un amplu protest al fermierilor impotriva cerealelor ucrainene

Fermierii au început să blocheze o serie de puncte rutiere importante și puncte de trecere a frontierei din întreaga țară, ca parte a protestului agricol pe termen nelimitat la nivel național, care a început astăzi. Peste 900.000 de persoane sunt afectate de interdicția abrogată de a importa produse agricole din Ucraina, au subliniat reprezentanții a 26 de organizații de ramură din sectorul agrar.

Mai mult de 40 de puncte importante de pe drumurile din Bulgaria au fost deja blocate de protestul național pentru salvarea agriculturii bulgare. Georgi Milev, vicepreședintele Asociației producătorilor de cereale, a îndemnat în fața radioului național bulgar ca deplasările să se facă doar în caz de extremă necesitate, deoarece sunt deplasate utilaje agricole grele.

Peste 300 de agricultori cu mai mult de tractoare, utilaje grele și alte echipamente s-au adunat la ieșirea din Stara Zagora în direcția autostrăzii „Trakia”, în apropiere de cartierul „Kolio Ganchev”, unde a început astăzi blocada de protest, parte a protestului național al producătorilor de cereale și al agricultorilor.

Șoseaua Varna-Burgas este închisă în ambele sensuri în zona „Haramiyat” până la drumul pentru Avren de către tractoarele producătorilor de cereale. Poliția rutieră a fost trimisă la fața locului. Traficul a fost oprit de la podul Asparuhovo și este redirecționat prin Beloslav-Razdelna-Sindel-Dolen Chiflik. Nu se știe încă cât va dura blocajul.

Utilaje agricole grele blochează traficul la intersecția cu drumul Petolatchka.

Sute de agricultori cu tractoare și camioane au paralizat traficul nu doar la nodul rutier, ci și în întreaga regiune, timp de două ore. Zeci de fermieri s-au adunat, de asemenea, în semn de protest în apropiere de Blagoevgrad, aceștia blocând sensul giratoriu de pe șoseaua E-79 după Blagoevgrad în direcția Simitli și închizând traficul.

Fermierii din Burgas se vor alătura astăzi acțiunilor de protest. Aceștia vor participa la blocarea Petolatchka și vor închide drumul Burgas-Varna la sensul giratoriu spre Aheloy.

La Vidin, producătorii agricoli se vor alătura protestului național anunțat pentru astăzi împotriva deciziei Adunării Naționale de a pune capăt veto-ului asupra importului de cereale și produse agricole ucrainene în Bulgaria. Ei vor bloca circulația în apropierea podului 2 peste Dunăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *