Drumuri, canalizare, apă și gaz pentru județul Iași

drumuri

In sfarsit, judetul Iasi va putea face investitii importante pentru comunitatile din mediul rural care nu au acces la retelele de canalizare si gaz metan. Consiliul Judetean Iasi va primi prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” 140 de milioane de lei, bani care vor fi investiti in modernizarea drumurilor si retelelor de utilitati din zeci de comune.

În urma aprobării listei obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru județul Iași, Consiliul Județean a obținut finanțare în valoare de 140.000.000 lei pentru implementarea a cinci proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Vorbim de peste 60 de kilometri de drum județean care vor fi modernizați cu aceste fonduri guvernamentale. Tot din acești bani sevor face investiții importante în rețelele de apă din comunele Tomești, Miroslava și Ciurea.

Programul Anghel Saligny are ca obiectiv modernizarea comunităților locale din întreaga țară prin realizarea de investiții în infrastructura locală, în drumuri județene și locale, în infrastructura de apă și canalizare, în stații de epurare a apei, în extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale. În acest moment, la nivel național, 60% din totalul de drumuri județene nu sunt modernizate”, a declarat Costel Alexe, președinte CJ Iași.

În total, sunt finanțate 127 de proiecte pe cele două componente.

Avem în momentul de față și proiectul POIM de numai puțin de 5,9 milioane de euro pentru apă și canal în jumătate din comunitățile județului nostru, la finalul căruia 200.000 de mii de ieșeni, vor fi racordați la rețeaua de apă și canalizare a județului nostru”, a mai transmis CJ Iasi.

Primăria comunei Aroneanu și Valea Lupului vor primi finanțare pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor.