Drumul dintre Hlincea și Ciurea va fi asfaltat

Sharing is caring!

Drumul de macadam dintre Hlincea si fosta fabrica de caramida va fi asfaltat. Strada Olarilor va fi modernizata, dupa ce 6800 de mp au fost inchiriati de la Compania Nationala de Cai Ferate. Lucrarile de asfaltare vor incepe spre sfarsitul lunii august.

“Avem vesti si pentru cetatenii din comuna Ciurea care folosesc ca ruta alternativa, spre municipiul Iasi, accesul prin Strada Olarilor, cea de la fabrica de Caramida, de la bariera din Lunca Cetatuii spre Hlincea. A fost cu ceva timp in urma o comisie de la CFR la fata locului, in vederea stabilirii traseului pe care noi dorim sa-l folosim pentru a putea sa asfaltam aceasta strada. S-a emis in baza acelei vizite la teren un document prin care s-a stabilit exact suprafata, e vorba de 6800 de mp pe care noi ii vom inchiria de la Compania Nationala de Cai Ferate.”, a declarat Catalin Lupu, primar Ciurea.

Vineri a fost incheiat contractul de inchiriere pentru aceasta suprafata ce urmeaza fi asfaltata: “Practic acesti 6800 de mp pe care noi ii vom asfalta se suprapun cu o carte funciara a CFR-ului si de aceea a fost nevoie de acest contract. Speram in cursul lunii august sa avem si documentatia tehnica actualizata cu avizele obtinute de la CFR, avand in vedere contractul de inchiriere pe care deja il avem cu ei si speram pentru a doua parte a lunii august sa avem, poate, si lucrari de asfaltare in aceasta zona.”, a adaugat primarul Catalin Lupu.

Zilnic, aceasta strada este traversata de sute de masini care merg aproape 3 kilometri pe macadam.

shares