Drugteste noi pentru polițiștii din Iasi

Noi aparate drugtest au ajuns la Iasi la inceputul acestui an. Acestea au fost achiziţionate de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Iaşi cu fonduri proprii. Pana acum, Iasul a avut doar trei aparate de drug test pe care politistii le folosesc de prea putine ori.

Agentii de politie evita sa le utilizeze din cauza numeroaselor erori pe care acestea le produc. Aparatele sunt impartite la principalele structuri organizationale ale Politiei Rutiere din judet. De la inceputul anului si pana in prezent doar doua din cele trei aparate au fost folosite.

Mihai Șoric – Șef Serviciu Rutier Iasi: „In cursul anului 2024, in dotarea politistilor rutieri au intrat noi aparate de depistare a prezentei substantelor psihoactive. Au fost impartite in tot judetul astfel incat a avem cu ce ne desfasura treaba si sa avem aparate de depistat conducatorul auto care nu  respecta aceste reguli de circulatie. Au fost intradevar in trecut anumite discutii cu un anumit tip de aparat. Acest aparat nu inregistra neaparat erori, dar avea o sensibilitate la anumite substante”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *