Droguri trimise prin colete din Spania, vandute in Vrancea si Brasov

Procurorii DIICOT Vrancea au dispus reținerea a doi inculpați și măsura controlului judiciar față de al treilea, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

S-a reținut că  pe parcursul anului 2023 inculpații, în mod repetat, au procurat și expediat din Spania, prin intermediul unor firme de curierat, diferite cantități de drog de risc (canabis) disimulate în colete. Acestea au fost comercializate ,aproape în integralitate, către consumatori din județele Vrancea și Brașov, o parte fiind destinată consumului propriu.

În cursul zilei de ieri, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare  pe raza celor două județe, fiind descoperite și ridicate cantitatea de peste 7 kilograme muguri de canabis, suma de 5.500 de lei, două cântare electronice și  două  grindere cu urme de fragmente vegetale, 4 telefoane mobile,  un dispozitiv amovibil de stocare date precum și alte mijloace de probă.

Astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *