Dr. Fauci: Aproape sigur vom avea nevoie de a treia doză de vaccin

drfauci-hero-940x529

O a treia doză de vaccin ar putea fi necesară în aproximativ un an de la vaccinare, consideră celebrul epidemiolog american Anthony Fauci. De aceeași opinie este și directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, care a precizat că așteaptă să vadă care vor fi recomandările Agenției Medicamentului din Statele Unite, potrivit CNN

„Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat miercuri Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA.

El consideră, de asemenea, că probabil nu va fi nevoie de vaccinuri modificate pentru noile variante ale coronavirusului.

„În loc să ne jucăm de-a Baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a mai spus Fauci.

Pfizer nu a finalizat încă studiile privind a treia doză, spune Albert Bourla, directorul general al companiei.