Doua universitati iesene trec la cursurile online

cursuri-online

De astazi, scolile de stat din judetul Iasi intra intr-o vacanta „fortata” de doua saptamani. Aceasta face parte dintr-un plan de masuri al autoritatilor pentru a incerca stoparea raspandirii virusului SARS-CoV-2. Ministerul Educatiei a transmis o recomandare si universitatilor, ca pentru urmatoarele doua saptamani sa isi desfasoare activitatea in mediul online. In Iasi, doua institutii de invatamant superior au transferat cursurile exclusiv in mediul on-line.

Doua universitati iesene au trecut toata activitatea in mediul on-line. Asadar, atat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” cat si la Universitatea Tehnica, toate facultatile desfasoara activitati didactice in fata gadgeturilor.

Tudorel Toader – rector UAIC Iasi: „Am avut in vedere urmatorul lucru. In luna august, senatul UAIC a imputernicit Biroul Executiv al Consiliului de Administratie ca sa modifice scenariile de desfasurare a activitatilor didactice in functie de evolutiile starii de pandemie si in functie de reglementarile normative care po surveni. Vedeti dumneavoastra, astfel de situatii apar de la o zi la alta. Trebuie luate masuri si ar fi dificil de convocat senatul. Prin urmare, activitatile didactice sunt integral on-line. Vedem care sunt evolutiile ulterioare si modificam scenariul”.

La Universitatea Agronomica, cursurile se desfasoara ca si pana acum in format fizic. Numarul profesorilor infectati fiind foarte redus.

Gerard Jitareanu – rector USV Iasi: „Dupa statistica de vineri stateam foarte bine, comparativ cu ce se intampla in jurul nostru. Numar redus de cadre didactice, vreo 6 cadre didactice si vreo 16 studenti sunt in izolare. Sunt relativ bune cifrele fara a fi situatii grave. O sa analizam in zilele urmatoare si o sa luam si noi o decizie daca o sa continuam fata in fata sau daca vom trece intr-un sistem hibrid, ori on-line cu totul”.

Recomandarea Ministerului Educatiei nu a vizat Facultatile de Medicina Generala, aceasta fiind singura exceptie. In acest context la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi activitatea are loc in regim normal, fata in fata.