Doua unități medico-sociale din județul Iași vor fi reabilitate și extinse

Două Unități Medico-Sociale din subordinea Consiliului Județean Iași au obținut finanțare în urma proiectelor depuse la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru extinderea și reabilitarea spațiilor existente, precum și construirea unui nou corp de clădire. Valoarea totală 𝟏𝟖,𝟎𝟔𝟕,𝟖𝟓𝟔 𝐥𝐞𝐢.

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐜𝐨-𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐁𝐢𝐯𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢 prevede dotarea compartimentului de kinetoterapie, compartimentului psihologic, a pavilionului cu paturi cu elevație electrică, mese și dulapuri care să respecte standardele de calitate. În vederea asigurării unei alimentații sănătoase și echilibrate, în cadrul aceluiași proiect, va fi dotat și blocul alimentar. Valoarea totală a finanțării obținute de Unitatea Medico-Socială Bivolari este de 𝟔𝟔𝟑,𝟖𝟗𝟕 𝐥𝐞𝐢.

𝐔𝐧 𝐜𝐨𝐫𝐩 𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐜𝐥a𝐝𝐢𝐫𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐥𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐜𝐨-𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐑𝐚𝐝𝐮𝐜𝐚𝐧𝐞𝐧𝐢!

Actualul spațiu este insuficient raportat la numărul tot mai mare de cereri, iar la momentul actual infrastructura acestui centru rezidențial este uneori depășită, dotările fiind minimale. În anul 2023, până la momentul depunerii proiectului aprobat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, la Unitatea Medico-Socială Răducăneni s-au înregistrat 70 de cereri de internare de către persoanele cu nevoi medico-sociale din care au fost soluționate 7 cereri, iar celelalte cazuri sunt în așteptare din cauza locurilor disponibile. 𝟏𝟕,𝟒𝟎𝟑,𝟗𝟓𝟗 este suma obținută în vederea construirii unui nou corp de clădire.

„Prin aceste investiții vom putea reforma cu adevărat sistemul de îngrijire pentru vârstnicii aflați în situații de risc. Prin extinderea și modernizarea spațiilor actuale, vom putea oferi beneficiarilor cele mai bune îngrijiri. În plus, vom putea rezolva și o altă problemă acută, cea a lipsei de personal, pentru că lipsa dotărilor i-a descurajat pe specialiști să se angajeze în acest domeniu”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *