Două unități de învățământ din Iași trec la ore online pentru 14 zile. Alte două licee revin la orele față în față

scoala online elev

Conform Ordinului nr. 5.338/2021 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași a adoptat o hotărâre prin care se suspendă cursurile „față în față” la două unități de învățământ din muncipiul Iași pentru o perioadă de 14 zile. În același timp, două licee își vor relua de luni activitatea cu ore „față în față”.

Cele două unități de învățământ pentru care s-a luat hotărârea de a trece la ore online sunt Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași (începând cu data de 14 octombrie) și Școala Postliceală Sanitară „Aprendis” Iași (începând cu 15 octombrie).

Cele două licee care revin de luni, 18 octombrie, la formatul de ore „față în față” sunt Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” și Liceul teoretic „Dimitrie Cantemir”.

Hotărârea CJSU Iași a fost luată în baza avizelor transmise de Inspectroratul Școlar Județean și al Direcției de Sănătate Publică Iași, avize care au fost eliberate ca urmare a solicitărilor făcute de către consiliile de administrație ale celor două licee.