Două substații noi de ambulanță în Botoșani

ambulanta

Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani are, începând de azi, două substații noi. Acestea sunt amplasate în comuna Lunca și Ripiceni.

Substația din Lunca, localizată într-o fostă grădiniță, va deservi șapte comune alăturate din județ: Lunca, Blândești, Sulița, Todireni, Hlipiceni, Răuseni și Călărași. 

Substația Ripiceni, din dispensarul comunal, va presta servicii pentru Ripiceni, Manoleasa, Mihălășeni și Dângeni.

Cele două stații vor funcționa cu câte un echipaj B2, format din asistent medical și ambulanțier. Astfel, se va reduce timpul de răspuns la solicitările din zonele respective.

„S-au înființat aceste substații pentru că cel mai îndepărtat punct este comuna Călărași, la 65 de km, iar distanța pe care o parcurgea ambulanța noastră de la Călărași la Botoșani era de o oră și m-am gândit să facem un punct de lucru în comuna Lunca, fiind la mijlocul acestui traseu. Substația Lunca va avea o ambulanță, cu asistent și ambulanțier, care va funcționa 24 de ore din 24. La fel și la Ripiceni. Cele două substații vor deservi 15% din suprafața județului și un total de peste 35.000 de locuitori. Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, m-au ajutat și susținut în realizarea acestui obiectiv. Le doresc succes și putere de muncă colegilor mei din substații”, a declarat dr. Eduard Gurău, manager interimar al SAJ Botoșani.