Două start-up-uri pun la dispoziția refugiailor o platformă în care își pot găsi locuri de muncă

Jobs for Ukraine

Start-up-ul românesc de tehnologie Jobful, împreună cu acceleratorul de inovație InnovX-BCR, au dezvoltat în timp record o platformă de recrutare dedicată cetățenilor ucraineni refugiați pe teritoriul României.

Platforma Jobs for Ukraine, dezvoltată cu sprijinul partenerilor de tehnologie Druid AIMicrosoft și EY România, a strâns, în câteva zile de la lansare, peste 200 de anunțuri de angajare și mai mult de 300 de candidați ucraineni și-au exprimat dorința de a-și găsi un loc de muncă pe teritoriul României. 

Inițiativa dezvoltată de către Jobful, platforma ce oferă o soluție de recrutare gamificată, și InnovX-BCR, acceleratorul de start-up-uri în tehnologie, constituie un hub în care nevoile de recrutare ale companiilor dispuse să angajeze forță de muncă ucraineană întâlnesc nevoia de locuri de muncă a refugiaților ce vor locui pe teritoriul țării noastre pe o perioadă nedeterminată de timp.

Mai mult de 250 de angajatori și-au creat cont și au adăugat peste 200 de job-uri în platformă, în doar câteva zile de la lansare. Candidații au posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de domenii și locuri de muncă disponibile, în funcție de experiența lor, de la programator, până la barista sau ajutor de bucătar.

Atât pentru angajator, cât și pentru angajat, platforma are un proces simplificat de înscriere ce presupune trei pași: realizarea unui cont, completarea unui profil (pentru angajat)/adăugarea unui loc de muncă (pentru companii), posibilitatea de a aplica la job-urile postate sau de a contacta un candidat, în cazul celor care recrutează. Platforma este disponibilă și în limba ucraineană pentru a facilita accesul și navigarea tuturor refugiaților aflați în căutare de locuri de muncă.