Două săli noi de sport la Miroslava

nita

S-au semnat contractele de finantare pentru salile de sport din Cornesti si Uricani. Valoarea celor doua proiecte este de 4,7 milioane lei, iar termenul de realizare 30 noiembrie 2023. La aceste sali de sport vor avea acces toti iesenii.

Proiectele educaționale continuă la Miroslava. Două noi săli de sport vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Cele două proiecte au fost depuse pentru a primi finanțare în iulie 2018.

Avem în proiect două săli de sport, una la Uricani, una la Cornești. S-a semnat contractul de finanțare este este în faza de licitație. Sunt necesare aceste două săli, mai sunt necesare contruirea a încă două săli, să vedem noi avem documentația depusă dar discutăm acum numai despre sala de sport de la Uricani și sala de sport de La Cornești. Populația crește de la o zi la alta, tineretul nu are unde să facă sport și am fost obligați să luăm măsuri pentru a contrui două noi săli e sport, Valoarea este de aproixmativ 1 milion 200 de mii de euro, atât pentru una cât și pentru cealaltă.”- a declarat Dan Niță, primar Miroslava

Prin realizarea noilor săli de sport, tinerii vor putea face activități sportive atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile și în același timp, prin extinderea bazei sportive la nivelul comunei, iar locuitorii vor avea mai multe alternative pentru mișcare.

”Am mai depus pentru o sală de sport în curtea Liceului de la Miroslava și încă o sală de sport în localitatea Horpaz. Sperăm ca anul viitor să primim finanțarea și pentru celelalte două. Cu 5 săli de sport în comună, cred că am încheiat activitatea referitoare la construirea de obiective din acestea sportive. Noi tindem să construim și o bază sportivă, un complex sportiv la Uricani sau la Miroslava să vedem care va fi alegerea, dar trebuie să dezvoltăm și această latură astfel încât tinerii din comuna Miroslva ași comunele învecinate să poată veni la Miroslava să facă sport.”- a declarat a declarat Dan Niță, primar Miroslava

Pentru primărie, atragerea de fonduri nerambursabile rămâne un obiectiv major, având în vedere nevoile de investiții în sfera infrastructurii, utilităților, serviciilor, care se pot concretiza într-un timp mai scurt, dând posibilitatea dezvoltării mai multe proiecte și extinderea finanțării dincolo de bugetul local.