Două puncte de trecere suplimentare vor fi deschise la frontiera cu Ungaria

madlac

Autorităţile deschid două puncte de trecere suplimentare la frontiera cu Ungaria, în judeţul Arad, respectiv Variaşul Mic şi Nădlac III, acestea urmând să preia o parte dintre călătorii care vin în ţară în această perioadă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat astăzi că cele două puncte sunt deschise în funcţie de numărul de călători care ajung la graniţa română.

„Cele două puncte ocazionale sunt operaţionale, sunt folosite de personalul din zona de frontieră în zilele de weekend, urmând ca dacă situaţia o va impune, în acord cu partea maghiară, să fie folosite şi in celelalte zile din săptămână. Orice modificare privind redirecţionarea traficului o vom comunica public”, a declarat Dincă.

În weekend-ul care a trecut, prin cele mai importante puncte de trecere aflate în judeţul Arad – Nădlac I şi Nădlac II – au intrat în România aproximativ 50.000 de persoane, în 48 de ore.

Luni, timpii de aşteptare la intrarea în ţară erau normali, de cel mult 30 de minute la Nădlac II, unde sunt deschise şapte artere pentru traficul uşor şi turistic.

La Nădlac II este deschisă şi o arteră specială pentru persoanele vaccinate care vin în România, acestea având de aşteptat mai puţin pentru formalităţi.

Traficul la frontiera cu Ungaria s-a intensificat încă de săptămâna trecută, mai ales pentru că mulţi români care lucrează în străinătate vin acasă de sărbătorile de iarnă.