Două produse din carne produse de Marcel din Iași au fost retrase de pe piață de ANSVSA, fiind contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes

muschi

Două produse din carne au fost retrase de pe piață de ANSVSA, după ce s-a descoperit că sunt contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Este vorba despre un mușchi țigănesc și urechi snacks, produse comercializate de SC MARCEL SRL. Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.