Două persoane mușcate de câinii maidanezi în câteva ore, în Bârlad. Situația este tot mai gravă

62318726

Două persoane au fost mușcate de câini maidanezi în Bârlad, în decurs de câteva ore. Potrivit presei locale, în oraș nu există hingheri, iar numărul animalelor care umblă pe străzi a crescut în ultima vreme.

Joi dimineață, o femeie care își scosese câinele la plimbare a fost mușcată de un maidanez în spatele unui magazin din zona Grădinii Publice. Aceasta își scosese câinele la plimbare când a fost atacată, relatează Vremea Nouă.

Femeia de 53 de ani a fost preluată de o ambulanță SMURD, cu răni deschise la gamba piciorului stâng.
Animalul agresiv a sărit inițial să atace câinele femeii. Ca să îl protejeze, aceasta l-a luat în brațe și a vrut să plece, însă a fost mușcată de piciorul stâng.

Fiul femeii a auzit hărmălaia din apartament și a sunat imediat la 112. Femeia a fost dusă la spital, unde vineri a fost operată.

„Pacienta s-a prezentat la CPU pe 19 ianuarie, ora 9.55 cu diagnosticul de Plăgi mușcate multiple gamba stângă, fiind mușcată de un câine în zona grădinii. Pacienta a fost internată în secția de Chirurgie pentru tratamentul chirurgical (sutura) plăgilor. În același timp s-a inițiat și vaccinarea antirabica în Boli infecțioase. Pacienta în acest moment este în stare bună”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean.

La amiază, în același loc, a fost mușcată încă o persoană, care a ajuns la spital, și este acum sub tratament cu vaccin antirabic.

Potrivit presei locale, în oraș nu există hingheri, iar câinii maidanezi s-au înmulțit, astfel că atacurile sunt tot mai dese. În luna decembrie, 14 oameni au ajuns la spital cu mușcături. Iar luna aceasta au fost alte șase cazuri.