Două persoane din Iași, găsite în șoc hipotermic. Una a decedat, iar cea de-a doua este în stare gravă la spital

smurd-noaptea

Din cauza temperaturile scăzute din ultimele 24 de ore, o persoană a murit, iar o alta a ajuns în stare gravă la spital.

Primul caz de hipotermie a fost înregistrat în localitatea Păuşeşti.

„Când a fost găsit, pacientul avea o temperatură corporală de 27 de grade Celsius. Locuia singur într-o locuinţă neîncălzită din Păuşeşti. El a fost găsit de o persoană de la o fundaţie de caritate la care mai fusese în urmă cu câţiva ani. Acum cei de la fundaţie îi aduceau mâncare periodic. L-au găsit în şoc hipotermic. Persoana este consumatoare cronică de alcool, fără alte antecedente. Starea sa este favorabilă. În 12 ore a fost încălzit şi hidratat. Acum este internat”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU Smurd Iași.

Potrivit acesteia, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a fost și adusă o femeie în vârstă de 75 ani, din localitatea Mogoşeşti.

În momentul în care a fost adusă în UPU, de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean cu o autospecială de tip C, femeia era în comă, temperatura corporală fiind de 28 grade Celsius.

„În 5 minute de la aducerea la spital a suferit un stop cardio-respirator. Nu a răspuns la resuscitare. Pacienta avea o patologie psihiatrică. Aseară (sâmbătă – n.r) a rămas în casă, în grija unei vecine. Dimineaţă aceasta a găsit-o în curte, căzută. Din păcate, persoana a decedat”, a spus Diana Cimpoeşu, medic-șef UPU Smurd Iași.