Doua persoane au fost prinse de DIICOT ca vindeau cocaina si cannabis in Vrancea

La data de 31.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, pe parcursul lunii ianuarie 2024, trei inculpați au deținut și vândut direct sau prin intermediari diferite cantități de canabis (drog de risc) către consumatori de pe raza județului Vrancea.
În aceeași perioadă, unul dintre inculpați a deținut și comercializat cocaină (drog de mare risc), iar la data de 30.01.2024 a fost prins în flagrant, în municipiul Focșani, după ce a vândut cantitatea de aproximativ 100 grame de canabis.
Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ 400 de grame canabis, mai multe recipiente ce prezentau urme și resturi de substanțe vegetale, 4 grindere , mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
La data de 31.01.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea a admis propunerea de arestare a celor doi inculpaților reținuți și propunerea de arestare în lipsă a celui de al treilea , formulate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *